Просветният министър си пожела България скоро да има своя първи нобелов лауреат

  • 29 юни 2023 10:26

  • 251
  • 1
Просветният министър си пожела България скоро да има своя първи нобелов лауреат
© Булфото (архив)

Днес светът е голям, Космосът е необятен, необятно е и знанието, но важното за нас е как да разпалим, как да мотивираме децата и учениците към това знание. Затова събития като "Ало, Космос! Говори България!" са едни от важните, включително и за Министерството на образованието и науката, фестивали на знанието, на науката, които, както каза и д-р Соломон Паси, ще направят, ще изградят следващия астронавт и нобелов лауреат българин. Това каза министърът на образованието и науката проф. Галин ЦоковГалин ЦоковПрофесор д-р Галин Борисов Цоков е избран на 6 юни 2023 г. за министър на образованието в кабинета на, който участва в откриването на третото издание на фестивала "Ало, Космос! Говори България!", което започва в зала "Джон Атанасов" на "София тех парк".

Министерството на образованието и науката се опитва да разшири тази по-иновативна образователна среда, като за последните две години е вложило около 1 милион и 200 000 лева в изграждането и доизграждането на осем обсерватории и планетариуми, които в момента са центрове за личностно развитие. Те са посетени от над 4000 деца, съобщи образователният министър.

Министър Галин Цоков представи екипа и приоритетите си

Според него фестивалът "Ало, Космос! Говори България!" може да бъде част от една много интересна иновативна STEM мрежа от събития и дейности, която да мотивира децата и учениците към професиите на бъдещето, към физиката, инженерните науки и към математиката.

Успехът ни идва през погледа към космоса и в търсенето на възможност да вдъхновим младите хора, за да гледат звездите, каза министър Галин ЦоковГалин ЦоковПрофесор д-р Галин Борисов Цоков е избран на 6 юни 2023 г. за министър на образованието в кабинета на.  

Той сподели пред участниците в научния фестивал, че когато е идвал към това вдъхновяващо събитие, си е спомнил думите на Стивън Хокинг: "Научете се да гледате към звездите, а не към краката си".

Последвайте канала на

Владимир Василев
251 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.10.02 | 13:56

1
И това вероятно ще е г-жа Кастрева

Добави коментар

Водещи новини