Предстои последният предварителен изпит за прием в УНСС по БЕЛ, който е във формата на матурите

  • 21 юни 2023 15:18

  • 441
  • 0
Предстои последният предварителен изпит за прием в УНСС по БЕЛ, който е във формата на матурите
© bulpfoto (архив)
Слушай новината Слушай новината

Има още една възможност за кандидатстване в Университета за национално и световно стопанство (УНСС) - държавен зрелостен изпит (матура) по български език и литература, който ще се състои на 25 юни (събота) от 9:00 ч., съобщава пресцентърът на висшето училище. 
 
Това е последният изпит в такъв формат и заявяването за участие става до 24 часа преди изпита на този линк.

Желаещите да учат в УНСС могат да се явят и на редовни кандидатстудентски изпити във формат ЕПИ (Единен приемен изпит) от 3 до 6 юли. При образуването на състезателния бал се взема най-високата оценка, независимо на кой от изпитите е получена. 

Нови дати за предварителни изпити ще има в УНСС

Приемът на документи за участие в класиране и явяване на кандидатстудентски изпити за образователно-квалификационната степен "бакалавър" и "магистър" след средно образование за специалността "Право" ще продължи до 30 юни. Резултатите от първото класиране ще бъдат обявени на 11 юли. 

Зрелостниците ще имат възможността да избират между 53 бакалавърски специалности, както и за "магистър" след средно образование за специалността "Право".

От дирекцията "Учебна дейност" напомнят, че желаните специалности трябват да бъдат вписани още с подаването на документите. Документите се подават: онлайн на този линк;  на място в Центъра за прием на документи в сградата на УНСС в София, където също са създадени условия за онлайн подаване на документите със съдействието на консултант; в РЦДО - Хасково; в центровете за кандидатстудентска подготовка и информация в страната.

За улеснение на кандидат-студентите вече работи Център за кандидатстудентски въпроси. Работното му време е от 8:00 до 22:00 ч. 

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
441 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини