Над 800 зрелостници от област Ямбол се очаква да положат матури

  • 17 май 2023 13:48

  • 232
  • 0
Над 800 зрелостници от област Ямбол се очаква да положат матури
© Pixabay

Над 800 зрелостници от област Ямбол се очаква да положат матури. Първият държавен зрелостен изпит по български език и литература ще се проведе в 18 училища, а квесторите ще са 260, съобщи за БТА началникът на Регионалното управление на образованието (РУО) Стойко Стойков.

За държавния зрелостен изпит по български език и литература участие са заявили 867 ученици от област Ямбол. Те са със 119 повече спрямо миналата година. Сред тях обаче има неиздържали матурата от минали години. Затова е разликата в броя на учениците, заявили участие на първата и втората матура, уточни началникът на РУО – Ямбол.

За втората матура на предмет по избор заявления са подали 843 зрелостници, като от тях 464 – за изпит по професионална квалификация. При зрелостниците с профилирана подготовка най-много са желаещите за изпит по английски език, следвани от тези, които са избрали география и биология.

За третата матура, която е по желание, са заявили участие 16 ученици.

До 18 май всички ученици трябва да получат служебните си бележки за явяване на държавните зрелостни изпити, посочи още Стойков.

МОН с много важна информация за матурите

Последвайте канала на

Десислава Станева
232 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини