Искат увеличение на заплатите на учителите

  • 26 юли 2012 17:01

  • 1250
  • 0
Искат увеличение на заплатите на учителите
©

Заплатите на българските учители да бъдат увеличени между 10% и 15%, предлагат от Синдикат „Образование" към КТ „Подкрепа".

Работещите в системата отново са на социалния минимум на своето физическо оцеляване. За съжаление нивото на учителските заплати е близко с това от преди голямата учителска стачка, а интересът към учителската професия е от педагогически специалисти със средна възраст от 55 и повече години, алармират още синдикатите след направен анализ на системата.

При подписването на националния колективния трудов договор този дебат се отложи и се насочи към месец септември с МФ и правителството на Република България, припомнят от КТ „Подкпрепа".

Системата очаква тази първа стъпка, без която няма да бъдат възможни новите европейски практики, визирани в новия училищен закон и прилежащи нормативи, мотивират искането си синдикалистите.

Образователната система в България сега е привидно спокойна, но тя е като бомба със запален фитил, чиято дължина е сравнима с изпънатите нерви и изчерпващото се търпение на българския учител, работещ при най-трудните за системата условия в Европа, предупреждават от Синдикат „Образование" към КТ „Подкрепа".
 

Последвайте канала на

Десислава Станева
1250 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини