Плевнелиев награди отборите по математика и физика

  • 25 юли 2012 19:51

  • 496
  • 1
Плевнелиев награди отборите по математика и физика
© Булфото

Президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното награди днес с почетни грамоти ученическите отбори на България, завърнали се от Международните олимпиади по физика в Естония и по математика в Аржентина с 2 златни, 4 сребърни и 3 бронзови медала.

На срещата присъстваха и преподавателите, подготвили за този успех бъдещите световни научни светила. Световни, защото всички призьори ще продължат образованието си в елитни световни университети. Вече е сигурно че Кеймбридж очаква златния медалист по физика и ученик в Американския колеж Веселин Караджов, съобщи БНТ.

В продължилата повече от час среща президентът искаше да научи историята на всеки един ученик. Той поиска да разбере и с какво държавата може да стимулира научния потенциал и да помогне на младите в науката.

Толкова се гордея с това, което постигате! Благодаря специално и на професорите, и доцентите. Доказваме, че имаме школа на световно ниво, каза Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното. Където и да сте, каквито и да са вашите намерения и инициативи, знайте, че ние сме с вас. Подкрепяме ви, защото искаме да показваме успеха на българите, да показваме таланта на българите и имаме какво да покажем.

Последвайте канала на

496 1

Коментари 1

Добави коментар
ХА-ХА ГОЛЯМ МАЙТАП

2012.08.02 | 12:47

1
Те започнаха медалистите по математика и физика и химия и какво ли още не още от ученическата скамейка гледат да избягат през терминал 1 или терминал 2 !

Добави коментар

Водещи новини