Общо 97% от децата у нас в задължителна предучилищна възраст посещават детските градини

  • 07 март 2023 13:54

  • 322
  • 1
Общо 97% от децата у нас в задължителна предучилищна възраст посещават детските градини
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Нашият сектор на предучилищното образование е много добре развит и статистиката показва, че 97 процента от децата, които са в задължителна възраст да бъдат в детските градини, ги посещават. Няма страна в Европа и в света, която да има толкова висок процент на прием в детските градини в предучилищна възраст, каза председателят на Синдиката на българските учители (СБУ) Янка Такева на националната конференция за Осми март - Международен ден на жената, на тема "Равнопоставеност между мъжете и жените и условия на труд - тенденции и предизвикателства". 

Конференцията се организира от Комисията за равнопоставеността, семейството, жените и децата към КНСБ, на която председател е Такева, която е и доктор на икономическите науки. Форумът беше открит от президента на КНСБ инж. Пламен Димитров.

Янка Такева говори и за възможностите за реализация на българските жени в различни сектори на икономиката. "Ние имаме най-много жени предприемачи, което е толкова трудно в днешното икономическо пространство не само в България, не само в Европа, но и в глобалния свят", заяви председателят на СБУ. Такева добави, че днес имаме и жени, които ръководят неправителствения сектор и преодоляват много трудности в него. 

За подобряване на мястото и ролята на жените у нас голяма е заслугата на образователната система, която обучи нашите деца на граждански умения, на гражданска култура и на гражданско отношение, и това е гордостта на българските майки, каза Янка Такева. 

Тя заяви, че КНСБ и СБУ имат редица политики за жените и за младите момичета: за равнопоставеността, за по-доброто заплащане, за добрите условия за работа и други, предаде БТА.

Десислава Станева
322 1

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2023.03.07 | 22:02

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 23 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id369032

Добави коментар

Водещи новини