Безплатен пробен изпит по български език и литература за седмокласници

  • 26 септември 2022 13:55

  • 369
  • 0
Безплатен пробен изпит по български език и литература за седмокласници
© Pixabay

Безплатен онлайн пробен изпит по български език и литература дава възможност за реална проверка на знанията на седмокласниците от цялата страна. Изпитът е по актуалния формат на Министерството на образованието и науката за националното външно оценяване след седми клас. Всеки ученик може да го попълни в удобно време на 1 и 2 октомври 2022 г., съобщиха организаторите от издателството "Клет България".

Всички участвали ученици ще получат обратна връзка за цялостното си представяне от експерти оценители както на тестовата част, така и на отворените въпроси и на преразказа. 

От издателството предлагат и съботно-неделен онлайн курс "М@турата", който осигурява ефективна подготовка за националното външно оценяване по български език и литература след седми клас. Курсът започна на 5 ноември 2022 г., а учебният материал ще се преподава от учителите по български език и литература - Калина Пейчева, учител в Софийската математическа гимназия "Паисий Хилендарски" и доцент в Института за български език "Проф. Любомир Андрейчин", както и от преподавателя по литература Борис Илиев.

"С удоволствие предоставяме възможност на всички седмокласници напълно безплатно да проверят знанията си с безплатния онлайн пробен изпит. На всички тях им предстои един много важен момент - националното външно оценяване, от което зависи обучението им в гимназиален етап и тяхното бъдеще. За нас е важно да ги подпомогнем с тази своеобразна репетиция. След като получат обратна връзка за представянето им, всички те могат да се запишат за онлайн курса ни за подготовка "М@турата", казва Владимир Колев - управител на издателството "Клет България".

Уроците ще бъдат в реално време, всяка събота и неделя от 9:30 до 13:00 ч., като всички участници ще имат достъп и до записи от срещите. Онлайн курсът предлага още редица предимства, сред които два пробни изпита по време и в края на обучението, множество дигитални ресурси за упражнение, онлайн тестове и мисловни карти за лесно усвояване на материала. 

На 4 ноември, преди самия старт, ще се състои и онлайн работилница с кариерния консултант Николета Митева, на която учениците ще могат да научат много за своите таланти и за потенциалните насоки за ранно кариерно ориентиране.

Онлайн курсът се състои от 130 учебни часа и ще приключи на 3 юни 2023 г., с пробна матура, която отново ще бъде проверена от експерти оценители и ще покаже на учениците какво е нивото на знанията им в края на курса.

 

Последвайте канала на

Десислава Станева
369 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини