Фандъкова: Всяка година броят на учениците в столицата се увеличава

  • 15 септември 2022 13:03

  • 462
  • 2
Фандъкова: Всяка година броят на учениците в столицата се увеличава
©

Днес в София на училище тръгват над 136 000 ученици и всяка година броят им се увеличава, за разлика от другите градове в страната.

За първи път училищния праг в столицата тази година прекрачват над 12 000 деца, заяви кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска на тържеството за откриването на новата учебна година в 28 СУ „Алеко Константинов“ в кв. „Красна поляна“, информира БТА.

„За мен е огромно удоволствие да открия учебната година в София от тук – 28-о училище, с най-прекрасните деца, които виждам, най-талантливите, които знаят абсолютно наизуст химна. Разбира се зная какви усилия са необходими на учителите за това да научите, да подготвите малките деца, учениците за следващите етапи“, приветства Фандъкова възпитаниците на училището и техните преподаватели. 

Днес е първият учебен ден!

Столичният кмет поздрави за първия учебен ден и родителите, като ги увери, че изпращат децата си в добри ръце. Със „Скъпи първокласници, на добър час! Да ви е забавно, весело, интересно, да намерите новите си приятели тук! Пожелавам една здрава, щастлива, присъствена учебна година!“, се обърна Фандъкова към най-малките.

В средата на октомври ще бъде открита официално новата част на училището, в която ще се обучават учениците в начално образование. По думите на кмета Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска това е най-модерната, иновативна и красива училищна сграда в София. Предстои и цялостна модернизация на старата сграда. Със започване на обучението в двете сгради, учениците ще преминат на едносменен режим.

Десислава Станева
462 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Рени

2022.09.15 | 13:47

2
Всяка година и всеки месец провинциалисти купуват като луди имоти в СофиЯ и трайно се заселват. Жттам и хиляди деца. Ужас е и ща става още по- гадно в СофиЯ.
scarface

2022.09.15 | 13:31

1
Нормално цяла България е тук

Добави коментар

Водещи новини