МОН представи приоритетите си

  • 12 август 2022 11:32

  • 2169
  • 8
МОН представи приоритетите си
© Пресцентър на Президентството
Слушай новината Слушай новината

Новият екип на Министерството на образованието и науката ще продължи да работи по действащите дългосрочни стратегии, по които има консенсус в обществото. Това заяви служебният министър на образованието Сашо ПеновСашо ПеновПроф. д-р Сашо Пенов е магистър по право от Юридически факултет (ЮФ) на Софийски университет “ при представянето на приоритетите и екипа му.

В него като заместник-министри влизат Албена Чавдарова - професор в Софийския университет, Мария Гайдарова с ресор „Предучилищно училищно образование“ и Надя Младенова, която ще отговаря за европейските фондове.

Димитър Здравков е началник на кабинета на министъра.

Новият просветен министър обеща да продължи приетите стратегии в образованието

Осигуряването на кадри и обезпечаването на материалната база за започването на началото на учебната година остава основен приоритет, каза още Пенов.

Образователният министър уточни, че един от основните му приорутети е максималното присъствено обучение предвид обстановката с коронавируса, при полагане на грижа за учениците, студентите и учителите.

Министърът заяви категорично, че средства за отопление на училищата ще се намерят и няма да има проблем през зимата.

Проф. Пенов обяви, че му предстои среща с началниците на регионалните управления на образованието, за да получи обратна връзка за готовността на училищата за новата учебна година.

Министърът вече е посетил 18-о и 3-о училище, но има огромното желание да посети максимален брой училища в страната. Според него идеите на предишното ръководство на министерството на образованието за обединяване на университетите са все още в много начална фаза на обсъждане.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
2169 8

Коментари 8

Добави коментар

2022.08.12 | 13:30

7
Какви приоритети може да има правителство което си отива след два месеца бе дедо.

2022.08.12 | 14:42

8
септември започва голямата война и избори няма да има

2022.08.12 | 13:19

6
КАКВИ ПРИОРИТЕТИ БЕ НЕГРАМОТЕН ПЕНСИОНЕР, Я МАРШ НА СЕЛО РУСКИ ДРИСЛЬО
Еми...

2022.08.12 | 11:50

1
Щом е от юрфака на СУ, значи е тъпанар, преписвач и усвоител на пари без резултати. Ясно е какво ще свърши - ще засере положението.

2022.08.12 | 12:21

5
мдааа, срамни въшки бол между комунистите.

2022.08.12 | 11:51

2
то е михайловградска комунистическа маймуна, какво друго? ибрикчия на гоце и адвокат на мутри.

2022.08.12 | 12:18

4
МНООГО СИ ПРОСТ , САШЕ , АМА МНОГО.
Умник Гюро

2022.08.12 | 12:08

3
Ето ви накратко основните образователни приоритети на Бай ви Гюро: 1. Да се спре незабавно насилственото тровене/ваксиниране/убиване на българските ученици и деца. Тези, които въведоха ваксинирането, да се изпратят доживотно в затвор. 2. Да се забрани със закон сатанистката идеология, налагана в българските училища, и всякакви трансджендърски-педофилски практики. Тези, които въведоха тези античовешки идеологии, да се изпратят доживотно в затвор. 3. Да се забранят със закон измислиците за азиатски произход на българския народ. Всички учебници по история, литература и обществознание да се извземат. Да се назначат млади учени, независими, които да напишат учебници по истинска българска история и литература. 4. Да се разпуснат със закон масонските организации БАН, всички настоящи университети и местните областни просветни дирекции.. Досегашните ръководства на тези анти-български организации да се изпратят доживотно в затвор. Да се назначат нови състави от млади и независими учени и мениджъри. Гарантирам ви, че до 5 години след изпълнението на тези образователни приоритети Българското образование ще е отново сред най-добрите в Европа! Помнете какво ви казва Умник Гюро, ако искате да сте хора!

Добави коментар

Водещи новини