Министър Денков: За първи път през последните години задаваме една и съща скала на оценяване

  • 08 юни 2022 17:18

  • 2202
  • 4
Министър Денков: За първи път през последните години задаваме една и съща скала на оценяване
© bulphoto (архив)
Слушай новината Слушай новината

За мотивираните ученици и родители влиянието на пандемията от COVID-19 беше слабо от гледна точка на усвояването на материала и на резултатите, но имаше натрупано напрежение и много голяма умора сред учениците и учителите. Това заяви министърът на образованието и науката акад. Николай ДенковНиколай ДенковНиколай Денков е служебен министър на образованието и науката в кабинета на Огнян Герджиков. С по време на заседанието на парламентарната образователна комисия, попитан за това как се е отразила пандемията от коронавируса върху резултатите от държавните зрелостни изпити.

По отношение на децата, които са в границата на приобщаване към образованието, пандемията се отрази лошо и следващата "борба" ще бъде свързана с това тези ученици отново да бъдат върнати, за да си завършат образованието, заяви просветният министър.

Денков обясни как се оказа, че 88% от четвъртокласниците "не знаят" какво е пожарникар

Той коментира, че тази година е изключителна, защото за първи път имаме ученици, които завършват училище по новия Закон за предучилищното и училищното образование, които са учили по новите програми и начинът на провеждане на държавните им зрелостни изпити е различен от тези в предишните години.

Решихме да използваме и тази възможност, и да променим минималния брой точки за достигане на оценка "среден три" - от 23 на 30 точки, каза министър Николай ДенковНиколай ДенковНиколай Денков е служебен министър на образованието и науката в кабинета на Огнян Герджиков. С.

"За първи път през последните години задаваме една и съща скала на оценяване, която се прилага и за четвърти клас, и за 12-и клас на изпитите. И смятаме, че тази скала трябва да е устойчива. Тя се опира на това, че започва от 30 точки и завършва на 95 точки, за да се стигне до 6.00, като изпитните работи от 95 до 100 точки се оценяват с "пълен отличен 6.00", каза министър Денков.

Той отбеляза, че тази скала преди е използвана за четвърти клас.

 

Мая Йорданова
2202 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2022.06.08 | 17:37

1
КОЛЬООО , КОЛЬО , ТИ И КРАСЮ МАЛОУМНИКА ПРЕДИ ТЕБ ОКОНЧАТЕЛНО СЪСИПАХТЕ БЪЛГАРСКОТО ОБРАЗОВАНИЕ ЗА ДЕСЕТИЛЕТИЯ НАПРЕД.

2022.06.10 | 10:36

4
и онази с унгарската филология- Милена Дамянова!
ма много сте

2022.06.08 | 20:48

3
били смотани
Аз

2022.06.08 | 17:57

2
Баце, учебниците са пълна трагедия! Трябва коренна промяна! Учите децата на пълни глупости, а те дори не знаят с кого граничим!

Добави коментар

Водещи новини