Amusnet Interactive подпомага образованието във Видин

  • 25 май 2022 13:35

  • 1688
  • 0
Amusnet Interactive подпомага образованието във Видин
© Община Видин
Слушай новината Слушай новината

По повод деня на българската писменост и култура - 24 май, софтуерната компания Amusnet Interactive дарява 195 таблета на училища от община Видин, съобщиха от местната администрация. 

Това е второто дарение, което компанията прави в Северозападния регион от началото на годината, с цел да подобри условията за обучение в местните училища. 

„Всички ученици трябва да имат равен достъп до високо-технологични решения в образованието. В качеството си на софтуерна компания ние вярваме, че в днешно време знанието и напредъкът са невъзможни без наличието на съвременните технологии в образователния процес. Надяваме се, че тези устройства ще зарадват децата и ще им отворят още една врата към знанието“, сподели Лилия Чаталбашева, директор „Маркетинг и комуникации“ на Amusnet Interactive.  

В кампанията са включени 9 училища, а броят устройства е разпределен спрямо нуждите на съответното училище. На връчването присъстваха представители на Amusnet Interactive, кметът на община Видин д-р Цветан Ценков, г-жа Борислава Борисова, зам.-кмет по хуманитарни дейности и социална политика. 

„Признателни сме на ръководството на Amusnet Interactive за подкрепата, която оказват на общинските училища във Видин. Смарт устройствата, които компанията дарява, ще се използват за нуждите на обучителния процес не само по време на пандемия, но и в ежедневната програма“, каза д-р Цветан Ценков, кмет на община Видин. Той изказа удовлетворението си, че дарението се случва в навечерието на най-светлия български празник – 24 май.   

Amusnet Interactive създава онлайн софтуерни и игрални решения от ново поколение. Компанията развива портфолио от над 200 игри на различни теми. Игровото съдържание, разработено от компанията, е налично в уеб страниците на над 750 оператори в целия свят. 

 

Филип Епитропов
1688 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини