1400 отличници в УНСС на предварителните изпити

  • 18 юни 2012 08:03

  • 1700
  • 0
1400 отличници в УНСС на предварителните изпити
©

Близо 1400 шестици са изкарали кандидатите за УНСС, още преди да е започнала лятната изпитна кампания. Младежите са получили високите оценки на предварителните изпити, които университетът провежда всеки месец. До момента те имат 33 пълни шестици и 1346 оценки над 5,50, пише Стандарт.

Това на практика означава, че местата в най-търсените специалности вече са резервирани. Въпреки че все още е рано кандидатите да редят желанията си, по традиция най-търсена е финанси, счетоводство и контрол. Миналата година за нея имаше 430 места, приблизително същият брой ще бъдат и тази година. Следващите в списъка на желанията досега винаги са били право - тази година със 170 бройки, икономика на английски и журналистика. Най-вероятно за тях ще се доредят само кандидати с отлична оценка на изпита.

За разлика от УНСС в СУ шестиците по български са само 15 до момента, при това нито една не е пълна. Алма матер откри вчера лятната си кандидатстудентска кампания с изпити по география и физика. Общо 347 младежи се явиха на география, където избираха между три теми. Това са "География на хранително-вкусовата промишленост в България", "География на енергетиката в България" и "Географско положение и граници на България". По физика кандидатите бяха едва около 50 за 160 места. От Алма матер обаче успокоиха, че останалите са изкарали оценките си още на предварителния изпит.

Последвайте канала на

Novini.bg
1700 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини