Шуменският университет започва кандидатстудентската кампания на 1 февруари

  • 21 януари 2022 10:36

  • 369
  • 0
Шуменският университет започва кандидатстудентската кампания на 1 февруари
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Шуменският университет "Епископ Константин Преславски" стартира на 1 февруари 2022 г. кандидатстудентската кампания. Първият предварителен конкурсен изпит ще се проведе на 19 февруари, съобщиха от университета.

Документи за участие могат да се подават онлайн или в Центъра по кандидатстудентска дейност в Шумен, в Колежа към Шуменския университет в Добрич и в Департамента за информация, квалификация и продължаващо образование във Варна. Кандидат-студентите придобиват право на участие в кандидатстудентския прием в Шуменския университет (явяване на изпити и участие в класиране) след заплащане на такса от 30 лева.

Университетите подобряват научната си дейност

Кандидатите могат да се явят и на индивидуални електронни изпити, които се провеждат всеки работен ден в Центъра за кандидатстудентска дейност в Шумен.

Университетът признава успешно положените държавни зрелостни изпити, /проведени в периода 2008-2022 г./, като кандидатстудентски изпити.

До 28 май се подават документи за първи етап на класирането.

График за изпитите, всички важни дати, необходими документи и срокове за приемане на документи, класиране, потвърждаване и записване - в сайта на Шуменския университет: https://www.shu.bg/admission/priem-sled-sredno-obrazovanie

Novini.bg
369 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини