Проекти на възпитаници на Архитектурния факултет на ВСУ са включени в каталог на ЕС за млади таланти

  • 20 януари 2022 13:59

  • 320
  • 0
Проекти на възпитаници на Архитектурния факултет на ВСУ са включени в каталог на ЕС за млади таланти
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Проекти на студенти, завършили специалност "Архитектура" на Варненския свободен университет "Черноризец Храбър", са участвали в престижното състезание на Европейския съюз за млади таланти в областта на архитектурата.

Проектите на Олга Голант и Ачилия Руфат са публикувани в каталога на състезанието, който представя творбите на участници от целия свят, съобщават от ВСУ.

Студенти от "Клуб на криминалиста" на Варненския свободен университет създават Корпус на поемните лица

Наградата "Young Talent Architecture Award" е учредена през 2016 г. като част от отличието на Европейския съюз за съвременна архитектура "Мис ван дер Рое". Тя подкрепя наскоро дипломирани архитекти, урбанисти и ландшафтни архитекти. Плод е на интереса към началния етап в творчеството на младите таланти и желанието те да бъдат подкрепяни при навлизането им в професионалния свят.

Архитектурният факултет на Варненския свободен университет номинира проектите на две свои възпитанички.

Проектът на Олга Голант е за сграда на кметство "Младост" в района на Цирковата площадка във Варна. Той бе отличен като най-добра дипломна работа от Териториалната организация на Научно-техническите съюзи. Ачилия Руфат е номинирана с проекта си "Тетрис" - жилищна група със смесена функция в градска среда.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
320 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини