Засега няма да затварят училища в област Разград заради COVID-19

  • 18 януари 2022 16:51

  • 2511
  • 0
Засега няма да затварят училища в област Разград заради COVID-19
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

Засега няма основания да бъдат затваряни училища в област Разград, въпреки че заболеваемостта от COVID-19 нараства. Това реши днес Областният кризисен щаб за борба с коронавируса на свое онлайн заседание. Заседанието бе водено от новия областен управител Деян Димитров, който е председател на щаба, информират от пресслужбата.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

"Държа да има координация между институциите, да се подхожда с разбиране на позициите, да намираме гъвкави и адекватни решения. За да се развива едно общество, трябва да има изпитания, а в случая минаваме през такива. Нека бъдем единни, нека да формулираме иновативни решения, да залагаме на иновации и добри практики, за да можем да осъществим еволюцията, от която всички имаме нужда", е заявил Димитров.

Щабът се е обединил около позицията, че учениците в областта трябва да завършат първия срок присъствено. А ако се наложи, ще бъдат затваряни само училища, в които ситуацията е тежка и има много случаи на заболели.

"Към момента са карантинирани 384 деца на възраст до 18 години, като от тях 50 са болни от COVID-19, а 4 от тези 50 са настанени в болница", е съобщил директорът на РЗИ-Разград д-р Ася Генева. Тя е изразила тревогата си от факта, че за първи път от началото на пандемията боледуват толкова много деца.

Началникът на РУО-Разград Ангел Петков е каза, че към момента най-сериозна е ситуацията в община Разград, където под карантина са поставени 25 учители, а други 7 са болни. "Няма недостиг на преподаватели, защото имаме банка кадри с пенсионирани такива и ги ангажираме при необходимост", е пояснил той. Петков е подчертал, че във всички учебни заведения в региона се води нормален учебен процес.

Започна ваксинацията на деца в болницата в Разград

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Константин Тодоров
2511 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини