Намалява броят на поставените под карантина паралелки в област Благоевград

  • 17 януари 2022 17:30

  • 336
  • 1
Намалява броят на поставените под карантина паралелки в област Благоевград
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

Намалява броят на поставените под карантина паралелки в училищата на територията на област Благоевград, каза за БТА началникът на Регионалното управление на образованието Ивайло Златанов.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 31528

Днес паралелките под карантина са с около 90 по-малко спрямо броя им в края на миналата седмица, когато под карантина са били близо 200 паралелки. Поставените под карантина ученици в областта са под 8 процента от общия брой, а тенденцията и тук е към намаляване на карантинираните, посочи Златанов.

До момента никое училище не е декларирало невъзможност да се осъществява учебен процес поради поставен под карантина педагогически персонал, коментира началникът на РУО.

Директорите на училищата отчитат, че обстановката е трудна, но на този етап провеждането на часовете не е възпрепятствано, обобщи Златанов. Само едно училище на територията на областта е преминало на ротационен принцип - Националната хуманитарна гимназия "Св. Св. Кирил и Методий" в Благоевград, посочи Ивайло Златанов.

Каратинирани са 34 паралелки в Пернишко

Повече за Коронавирус

corona
Константин Тодоров
336 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Умник Гюро

2022.01.17 | 17:50

1
Откога обикновените настинки и грипчета започнаха да се наричат Ковид. Откога заради обикновени настинки се затварят граници, бизнеси, вкарват се хора в концентрационни лагери и болници, издават се зелени паспорти и здравите хора се обявяват за ненормални и втора ръка? Откога хората се инжектират с генетични отрови-биологични оръжия?

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини