Директор на училище: В патова ситуация сме с тестовете за големите ученици

  • 29 ноември 2021 19:34

  • 4500
  • 2
Директор на училище: В патова ситуация сме с тестовете за големите ученици
© Getty images

Вече е тотално належащо всички ученици да се върнат в клас. Това заяви пред bTV Radio Асен Александров, директор на 51 СУ „Елисавета Багряна“ и председател на Сдружението на директорите в средното образование.

„Не им се учи, нямат мотивация, просто за много ученици това е отбиване на номера“, коментира той по повод дистанционното обучение.

Министърът на образованието: Не разбирам негативната реакция на родителите спрямо мен

Александров обясни, че от 51 СУ са готови да закупят тестовете за учениците от горните класове с пари от училищния бюджет, но насоките са написани по начин, който не им позволява да го направят, а трябва да чакат държавната поръчка. По думите му в момента са в патова ситуация.

„В България сме много чувствителни когато няма общо решение за всички. Според мен трябва да се търсят по-локални решения. Ще продължаваме да търсим в тази насока – да закупим от по-малки фирми такива тестове, а след това държавата да ни ги възстанови. Планирахме да направим ремонт на две стаи, обаче за какво са ни тези стаи, ако те са празни? В крайна сметка приоритетите се пренареждат. Училището може да стои неремонтирано, но да бъде с деца“, допълни той.

По думите на директора на 51 СУ е почти е невъзможно да се събере паралелка от 50% ученици със зелен сертификат. „Средно имаме някъде между 5-8 деца със зелен сертификат. Ще се върнат паралелки, които се броят на пръстите на двете ръце“, допълни той.

До момента няма нито едно дете, което да е дало положителен резултат при тестването в 51 СУ училище. Според директора това се дължи на факта, че родителите вече се съобразяват да не изпращат на училище деца със симптоми.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
4500 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
хайде де…

2021.12.01 | 08:50

2
селфи по долни гащи

2021.11.29 | 20:01

1
Родителите не желаят тестове децата искат в училище! Стига манипулации и опити да се експериментира над децата ни ИДЕ ВИДОВДЕН!!!

Добави коментар

Водещи новини