Нови две общини в област Кърджали преминават на ротационен принцип на обучение

  • 23 ноември 2021 13:26

  • 406
  • 1
Нови две общини в област Кърджали преминават на ротационен принцип на обучение
© Pixabay

Две нови общини от област Кърджали преминават от настоящата седмица на ротационен принцип на обучение, каза за БТА Ангелина Костова, началник отдел "Организационно - методическа дейност и контрол" в Регионален инспекторат по образованието в Кърджали.

Тя уточни, че това са община Кирково, в която учениците вече учат в режим на ротация и община Момчилград, в която от утре механизмът ще влезе в сила. Причината е завишеният брой заболели от COVID-19, надхвърлящ 250 на 100 000 жители на двуседмична база.

Защо в Кърджалийско децата учат присъствено и без тестове?

Мярката засяга общо 16 учебни заведения, по осем във всяка община и е в сила две седмици. За учениците до четвърти клас в тях са осигурени тестове за COVID-19.

Ангелина Костова припомни, че до 19 ноември на ротационен принцип на обучение в региона бяха учениците от общините Ардино, Кърджали и Крумовград.

Весела Найденова
406 1

Коментари 1

Добави коментар
Петко

2021.11.24 | 03:22

1
Министерството на здравеопазването на Филипините в региона Централна Висая купува витамин С за учениците в опит да подобри имунитета им в условията на пандемията COVID-19. The Philippines health department in the Central Visayas region is buying vitamin C supplements for school children in a bid to boost their immunity in light of the COVID-19 pandemic.

Добави коментар

Водещи новини