Учениците от три общини в област Хасково преминават на ротационно обучение

  • 23 ноември 2021 13:11

  • 498
  • 2
Учениците от три общини в област Хасково преминават на ротационно обучение
©

Учениците от 5-и до 12-и клас в три общини в област Хасково - Хасково, Симеоновград и Минерални бани преминават от утре на ротационен принцип на смяна на присъствено и онлайн обучение. Причината е, че заболеваемостта в тези общини е паднала под 500 души на 100 000 население за последните две седмици, съобщи за БТА началникът на РУО-Хасково Веселина Павлитова. Заповедта се очаква да бъде одобрена днес от МОН.

Досега тези ученици бяха на обучение от разстояние в електронна среда /ОРЕС/, поясни Павлитова. Днешните бързи тестове за децата от първи до четвърти клас в областта пък не са дали нито един положителен резултат.

В шест общини на област Ловеч се удължава с още една седмица обучението от разстояние

Междувременно и начални училищни педагози споделиха, че расте броят на възпитаниците им, чийто родители им издават т. нар. "розови" сертификати с тест за антитела с валидност три месеца, който ги освобождава от бързите тестове два пъти седмично.

Весела Найденова
498 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Умник Гюро

2021.11.24 | 11:56

2
Навсякъде по света високите проценти на ваксинация водят до бум на хоспитализациите и смъртността. Умрелите са в пъти повече от нормалното.
Петко

2021.11.24 | 03:24

1
Министерството на здравеопазването на Филипините в региона Централна Висая купува витамин С за учениците в опит да подобри имунитета им в условията на пандемията COVID-19. The Philippines health department in the Central Visayas region is buying vitamin C supplements for school children in a bid to boost their immunity in light of the COVID-19 pandemic.

Добави коментар

Водещи новини