66% от малките ученици в Ловешка област се връщат в училище

  • 16 ноември 2021 09:58

  • 738
  • 0
66% от малките ученици в Ловешка област се връщат в училище
© Булфото

В област Ловеч от днес в присъствена форма на обучение се завръщат 66 на сто от учениците от първи до четвърти клас, чиито родители са дали съгласие децата им да бъдат тествани.

В класните стаи се завръщат учениците от 140 паралелки от първи до четвърти клас в общините Ловеч, Троян, Тетевен, Луковит, Априлци и Угърчин. Тези, чиито родители не са дали съгласие децата им да бъдат тестваниq ще учат дистанционно, синхронно и асинхронно, в зависимост от възможностите на съответното училище.

В селата Александрово, Малиново, Бабинци, Глогово и Дебнево и две училища в Ловеч и Луковит малките ученици продължават да учат онлайн, тъй като по-малко от 50 на сто от родителите са дали съгласие децата им да бъдат тествани.

В Летница и Ябланица присъственото обучение не е прекъсвано. В останалите шест общини в областта учениците от 5 до 12 клас продължават дистанционно до края на седмицата, заради все още високата заболeваемост от Covid-19, от над 700 на 100 хиляди души население.

Общо 103 ученици се върнаха в класните стаи в област Монтана

В Хасковско и Враца

Учениците от 1-ви до 4-ти клас в 44 училища в Хасковския регион ще бъдат тествани днес, преди началото на часовете. 13 260 теста пристигнаха в петък, а 4 045 родители дадоха съгласието си за тестването. Присъствено ще учат общо близо 60% от паралелките в областта.

Присъственото обучение от първи до четвърти клас се подновява и в  41 училища в област Враца. Общо 2237 деца ще бъдат тествани преди началото на  занятията. В останалите 12 училища, където половината от родителите не са дали съгласие, ще продължи дистанционното обучение.

Само в едно ямболско училище – „Проф. Петър Нойков“, децата се върнаха в класните стаи в понеделник, след като родителите им пожелаха да бъдат тествани. Днес се очаква да бъде възобновено присъственото обучение в още 8 училища в региона.

Последвайте канала на

Теодора Александрова
738 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини