Кои ученици няма да се тестват?

  • 04 ноември 2021 09:42

  • 904
  • 3
Кои ученици няма да се тестват?
© Pixabay

Частните училища също ще получат безплатни тестове за малките ученици от първи до четвърти клас, съобщи пресцентърът на Министерството на образованието и науката.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 31709

Учениците от първи до четвърти клас, които в момента учат в електронна среда заради заболяемост на общинско равнище над 750 на 100 000 души, ще се върнат в клас най-рано на 10 ноември т.г. Това ще стане, ако дистрибуторите на одобрените вчера от Министерството на здравеопазването тестове доставят договорените количества до 8 ноември т.г. Това обяви министърът на образованието и науката акад. Николай ДенковНиколай ДенковНиколай Денков е служебен министър на образованието и науката в кабинета на Огнян Герджиков. С вчера след почти четиричасово извънредно заседание на Отрасловия съвет за тристранно сътрудничество в системата на средното образование. На него заедно със социалните партньори в образованието бяха взети решения за това как ще се върнат безопасно в класните стаи учениците от първи до четвърти клас, като това ще стане чрез тестване на децата два пъти седмично - в понеделник и в четвъртък. Тестването ще става в училищата.

Проф. Денков: Минимум 50% от родителите трябва да са съгласни, за да се провежда присъствено обучение

От МОН днес информират, че децата със специални образователни потребности ще се тестват от родителите вкъщи.

Няма да се тестват само учениците с валиден документ за преболедуване или ваксинация, като това ще се отнася за децата над 12 години, допълват днес от МОН.
 

Повече за Коронавирус

corona
Десислава Станева
904 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Антиваксър

2021.11.04 | 11:30

3
Защо ваксинираните деца няма да бъдат тествани след като те може да разнасят заразата а тези които са влезли здрави в класната стая да бъдат заразени от тези които са ваксинирани?

2021.11.04 | 10:15

2
Оставете ДЕЦАТА на спокойствие

2021.11.04 | 09:57

1
В моето няма да ги прилагат.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини