Избрани са нови академици на БАН

  • 26 октомври 2021 17:15

  • 879
  • 4
Избрани са нови академици на БАН
©

Четирима нови академици в областта на биологическите и инженерните науки избра днес Събранието на академиците на БАН, съобщават от академията.

В научната област „Науки за Земята“ не е избран академик.

БАН: Здравите хора без придружаващи заболявания да се ваксинират срещу COVID-19

В отделение „Биологически науки“ за академици са избрани:

Академик Румен Георгиев Панков. Роден е през 1955 г. Той е световноизвестен учен в областта на клетъчната и молекулярната биология. Работи в Биологическия факултет на Софийския университет “Св. Климент Охридски“. През 2012 г. е избран за член-кореспондент на БАН.

Академик Драга Иванова Тончева. Родена е през 1950 г. Тя е световноизвестен специалист в областта на медицинската генетика и геномика. Работи в Медицинския факултет на Медицински университет – София. През 2015 г. е избрана за член-кореспондент на БАН.

В отделение „Инженерни науки“ са избрани:

Академик Красимир Тодоров Атанасов. Той е роден през 1954 г. Световнопризнат учен в областта на интелигентните системи. Дефинира понятието „обобщени мрежи“ и развива теория, обхващаща връзките им с различни модификации и други структури. Дефинира и понятието Интуиционистки размити множества и поставя началото на интензивни изследвания на този важен некласически тип размити системи. Работи в Института по биофизика и биомедицинско инженерство на БАН. През 2012 г. е избран за член-кореспондент на БАН.

Академик Христо Иванов Белоев е роден през 1958 г. Той е водещ български учен в изследването, разработката и внедряването на съвременна земеделска техника и нови противоерозийни, енергоспестяващи и екологично чисти технологии за равнинни и наклонени терени. Ректор е на Русенския университет „Ангел Кънчев“. През 2014 г. е избран за член-кореспондент на БАН.

Мая Йорданова
879 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2021.10.26 | 19:22

4
Сложете друг академик да сверява часовника на Булсатком
wtf?!??!

2021.10.26 | 17:55

2
izlishni paraziti

2021.10.26 | 18:30

3
и те като те6е.
Умник Гюро

2021.10.26 | 17:51

1
Всички знаят как се измислят Ковид-умрелите: 1. Умрели от други болести се пишат за умрели от Ковид, за да се усвоят наградите за умрял човек от сатанистките финансови програми. 2. Аутопсии не се позволяват, за да не разберат хората за измамите. 3. ПСР тестовете се извършват на 40+ увеличителни цикъла, което е 4 пъти над допустимата стойност; в резултат се оказва, че всеки здрав човек има Ковид! 4. Раздават се премии на лекарите за изписан брой болни и умрели от Ковид. 5. Всяка настинка и нормален грип се пишат като Ковид. 6. В болниците пациентите се убиват с отровното лекарство Рендесивир... И т.н., и т.н... Медийната, докторската и пропагандната машина на сатанистите работи безупречно.

Добави коментар

Водещи новини