Още 22 000 души ще учат чужди езици с европари

  • 04 юни 2012 06:24

  • 1111
  • 0
Още 22 000 души ще учат чужди езици с европари
©

Нови 22 хиляди работещи хора ще може наесен да се запишат на безплатни курсове по чужди езици, компютърни умения или повишаване на професионалната квалификация, съобщава "Стандарт". Социалното министерство договори още 20 млн. лв. финансиране от Брюксел след високия интерес към програмата "Аз мога повече".

По нея наети на трудов договор или самоосигуряващи се получават ваучери за обучение в избрани от тях фирми. Срещу тези "хартийки" след приключване на курсовете фирмите осребряват разходите си.

Вече близо 100 хиляди души са се включили в програмата. 80% от тях се записват на английски, немски, френски или испански език.
Още от юли Агенцията по заетостта започва да приема заявленията за ваучерно обучение. Кандидатите може да направят това в бюрата по труда по местоживеене. Не се допускат обучения, свързани с обществена сигурност, религията, селското стопанство и услугите за дома.

Първо изберете къде искате да учите, запознайте се с условията и цените на курсовете, съветват от Агенцията по заетостта. Във всички бюра по труда и в сайта на Агенцията по заетостта може да се намери списъкът с одобрените над 100 доставчици на обучителните услуги. Курсът по чужди езици трябва да е минимум 300 учебни часа и три нива, като ваучерът покрива 700 лв.

Последвайте канала на

Novini.bg
1111 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини