Изцяло неприсъствено ще е обучението на учениците в община Лясковец от утре

  • 25 октомври 2021 13:25

  • 398
  • 0
Изцяло неприсъствено ще е обучението на учениците в община Лясковец от утре
© Pixabay

Изцяло неприсъствено ще е обучението на учениците от първи до 12 клас в община Лясковец от утре, съобщи за БТА Розалия Личева, началник на Регионалното управление по образованието във Велико Търново.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

Заболеваемостта в общината е 880,54 на 100 хил. души население през последните две седмици, което е причина в трите училища - две в общинския център и едно в село Джулюница, обучението да бъде неприсъствено. По думите на Личева, от данните на Регионалната здравна инспекция за темповете на заболеваемост ще се решава до кога децата ще учат онлайн.

В четири от общините в областта - Велико Търново, Горна Оряховица, Златарица и Стражица учебният процес ще бъде на ротационен принцип, като директорите на учебните заведения ще предоставят графици за протичането му.

Към днешна дата за област Велико Търново е отчетена 14-дневна заболеваемост от 575,05 на 100 хил. души население, което поставя областта в тъмночервената зона, съгласно Националния план за справяне с пандемията.

Великотърновска област вече е в тъмночервената зона

Със завършен имунизационен цикъл са общо 38 231 лица, което е 18,53 процента от населението на и над 12 години, подлежащо на ваксинация, отчитат от Регионалната здравна инспекция. С поставена бустерна доза са 278 души.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Весела Найденова
398 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини