Училище в Благоевград отвори врати за всичките си ученици въпреки разпоредба на МОН

  • 21 октомври 2021 15:54

  • 659
  • 0
Училище в Благоевград отвори врати за всичките си ученици въпреки разпоредба на МОН
© Bulgaria on air

Въпреки разпоредбите едно от училищата в града отвори врати за всичките си ученици под предлог, че не е получило навреме официално разпореждане от властите. В 9-о ОУ има само 6 паралелки. Всички те днес започнаха часовете си присъствено въпреки заповедта, половината трябва да преминат онлайн. 

"Ако излязат онлайн, става страшно със децата, специално за първи клас. Не е правилно, защото и родителите трябва да се подготвят все пак", смята Николай, който е баща на едно от децата.

"Не, не съм подготвена. Като родител не съм, защото той сега е първи клас и следващата седмица ще бъде онлайн. Не го одобрявам това", категорична бе пък една от майките. 

Спират учебни занятия на 50 % от паралелките в училищата в община Харманли

За да не поставя родителите в патова ситуация, директорът на училището решава днес да приеме всички деца. 

"Ние имаме 6 паралелки, 3 от които са в начален етап. Не е логично 5 и 7 клас да бъдат присъствено, а 6 клас да бъде онлайн – същото да се случва и в началния етап", посочи директорът на 9. ОУ Василка Величкова от Bulgaria on air.

Според директора и родителите здравните и образователните власти е трябвало да действат по-прецизно спрямо нуждите на всяко училище. 

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
659 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини