Няма политическа репресия срещу „Ученически отдих и спорт“, увери образователният министър

  • 19 октомври 2021 10:31

  • 15743
  • 0
Няма политическа репресия срещу „Ученически отдих и спорт“, увери образователният министър
© Bulphoto, архив

Няма политическа репресия срещу „Ученически отдих и спорт“ (УОС). Така служебният просветен министър Николай ДенковНиколай ДенковНиколай Денков е служебен министър на образованието и науката в кабинета на Огнян Герджиков. С опроверга твърдения на търговското дружество след разкритията за фиктивни ученически почивки. По темата имаше нарочен брифинг на министъра, след което от УОС поискаха право на отговор. 

"Въобще не знам кой ги е назначил. Да кажат за коя партия става дума, щом казват, че има политическа репресия. Уставът на УОС е такъв, че не мога директно да уволня или сменя ръководството му", коментира пред БТВ Денков. 

"Не знам къде са парите за фиктивните нощувки на децата, не казвам, че е злоупотребено с тях, но не е имало нощувки“, каза още той.

Денков със скандални разкрития: Има десетки хиляди фиктивни почивки на ученици

"След като започнахме проверката, от търговското дружество признаха, че са сбъркали за два месеца – юни и юли, така че върнаха 1 милион лева. В нашите сметки остават едни 550 000 лв. и това е ситуацията, която заварваме. Ние казваме - добре, щом сте реализирали тези нощувки, дайте ни регистрите, в които е описано кои са нощували. Тези регистри обаче до момента не сме ги видели“, уточни още Денков.

Вчера от МОН дадоха данни от одита, който констатира липса на документи за почти 8 млн. лв. за период от две години. Ръководството на търговското дружество, чийто принципал е министърът на образованието и науката, не може да докаже почти 293 000 нощувки, които твърди, че е осъществило, и за които е получило средства от МОН.

По темата - във видеото:

Борислава Бибиновска
15743 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини