"Капсула на времето" е отворена в Гимназията по аграрни технологии в Павликени

  • 18 октомври 2021 16:23

  • 792
  • 0
"Капсула на времето" е отворена в Гимназията по аграрни технологии в Павликени
© pixabay

"Капсула на времето" от 1996 г. беше отворена в Гимназията по аграрни технологии в Павликени по случай 100-годишнината на училището, съобщиха от пресцентъра на община Павликени.

Преди 25 години тогавашните абитуриенти завещават капсулата с поръка да бъде отворена за 100-годишнината на училището. Тя се е съхранявала в музейната сбирка на Професионалната гимназия по аграрни технологии "Цанко Церковски".

Капсулата е била отворена от Любомир Трифонов, съвременник на нейното затваряне, завършил "Механизация на селското стопанство" през 1996 г.

"Хвърляме този мост през времето, защото искаме да ви кажем - помнете училището! Тук остават първите ви пориви, приятелства, поражения и победи. Уважавайте труда и търпението на учителите си - те са част от вашата младост и подкрепят зрелостта на първите ви самостоятелни стъпки. Големият урок за вас започва след последния звънец. Училището остава с нас завинаги, защото на 100 години то ще е толкова младо, колкото сте и вие", е написано в свитъка.

Ново послание към идните поколения е било затворено в капсулата. Училището е ограничило тържествата, посветени на годишнината, заради противоепидемичните мерки.

В тесен кръг приветствие към учителите и учениците са отправили началникът на Регионалното управление на образованието инж. Розалия Личева, кметът на община Павликени инж. Емануил Манолов, бивши директори и пенсионирани учители с дългогодишен стаж в гимназията. Директорът на училището Миглена Желязкова е връчила почетни плакети на изявени преподаватели.

На празника са били отбелязани и 152 години от рождението на патрона на професионалната гимназия - Цанко Церковски, чието име училището приема преди около 60 години. Показан е бил документален филм за историята на професионалната гимназия.
 

Последвайте канала на

Борислава Борисова
792 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини