Зам.-директор на училище: Трябва да се мисли за по-радикални мерки

  • 08 октомври 2021 20:30

  • 36517
  • 2
Зам.-директор на училище: Трябва да се мисли за по-радикални мерки
© Getty Images/Guliver

Когато говорим за класовете от 5-ти до 12-ти клас, учителите, които преподават в тези класове, преподават и на всички останали. Вероятността един ученик да е заразил учителя е голяма, а докато ние разберем това в процеса на тестване и изследвания, той ще продължи да влиза в класовете в реална среда. От тази гледна точка смятам, че може би трябва да се мисли за малко по-радикални мерки и минаване в онлайн среда на определени випуски или пък да се учи на смени, като се подходи локално. Това заяви заместник-директорът на 93. СУ „Александър Теодоров-Балан“ Александър Чакмаков в пред БТВ.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 27536

Според Цветина Петрова от "Родители за безопасно образование" необходимите мерки в училищата не са били предприети навреме.

"Децата не могат да бъдат жертва, защото за да запазим психиката и социализацията трябва да имаме първо живи хора. Дистанционното обучение е успешно там, където се прилага с разбиране и желание и от страна на родителите, и на учителите", заяви Петрова.

Александър Чакмаков добави още, че учениците изпитват затруднения с носенето на маски в училище и го определи като "неефективно", тъй като една маска има защитен ефект в продължение на едва 2-3 часа.

Четири пъти се е увеличил броят на карантинираните ученици

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 27536

Повече за Коронавирус

corona
Константин Тодоров
36517 2

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 2

Добави коментар
Мими

2021.10.09 | 10:48

2
Тъпанарка.Вече и тези дето не разбират дават мнение.

2021.10.08 | 20:41

1
Като да се махнат маските разпръскващи вируса нали мързелано

Добави коментар

Водещи новини