Повече от 35% от учителите са ваксинирани поне с една игла

  • 27 септември 2021 12:04

  • 392
  • 2
Повече от 35% от учителите са ваксинирани поне с една игла
© Bulphoto, архив

Повече от 35% от учителите са ваксинирани поне с една игла. Карантинираните продължават да са под 1%. Най-много са те във Видин – 1,58%, а най-малко във Враца – 0,26%. При учениците ситуацията засега е спокойна – тези, които учат от дистанция заради заболяване или контакт, са по-малко от предишната седмица – 0,63%. Карантинираните паралелки и групи в детски градини са 211.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 27543

Тези данни съобщи министърът на образованието и науката проф. Николай ДенковНиколай ДенковНиколай Денков е служебен министър на образованието и науката в кабинета на Огнян Герджиков. С след откриването на академичната година в Медицинския университет (МУ) в София днес. „Следим ситуацията всеки ден. Засега няма причина да се преминава масово към онлайн обучение“, посочи министърът.

Вирусолог: Ако вариантът Мю започне да се разпространява успешно, може да промени правилата на играта

„Последните две години показаха как една медицинска криза може да прелее в икономическа, социална и политическа. Развитието на пандемиите многократно е променяло историята на Земята. Изчезвали са цивилизации, въздигали са се други според това как са реагирали на една или друга медицинска опасност. В този смисъл от вас като бъдещи медици зависи как България ще се справи с предизвикателствата и какво ще бъде нейното бъдеще“, каза проф. Денков пред студентите в МУ-София.

Той ги призова да вземат възможно най-много от своите преподаватели и да използват максимално достиженията на световната медицинска наука.

Проф. Денков поздрави всички преподаватели и студенти и им пожела успех през новата академична година в един от най-добрите университети в България.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 27543

Повече за Коронавирус

corona
Борислава Борисова
392 2

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 2

Добави коментар
ИГЛА ЙЕ ОВАЙ ПУТ НАЙЕ БАО

2021.09.28 | 07:06

2
КРСТЕ
НАРОДЕН ЛЕЧИТЕЛ

2021.09.27 | 12:24

1
ТРЯБВА И КОЖЕНА ИГЛА !!!

Добави коментар

Водещи новини