За седмица във Варненско под карантина са поставени осем училищни класа

  • 23 септември 2021 15:15

  • 612
  • 0
За седмица във Варненско под карантина са поставени осем училищни класа
© Novini.bg

За седмицата от 16 до 22 септември във Варненския регион под карантина са поставени осем паралелки в седем училища, съобщи директорът на РЗИ в крайморския град Дочка Михайлова. Тя допълни, че заразени с коронавирус са открити и в три детски градини в областта.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32973

За отминалата седмица регистрираните нови заразени са 887, допълни Михайлова. Сред тях има 10 медицински кадри. Починалите пациенти са 45. В момента в болничните заведения има 118 свободни легла за пациенти с Ковид-19. Поставените ваксини вече достигат 166 189, допълва БТА.

София, Варна и Бургас водят по бум на COVID-19 в страната

От 13 до 19 септември контролните институции са направили общо 725 проверки за спазване на противоепидемичните мерки, допълни областният управител на Варна Марио Смърков. По думите му, издадените предписания са 315. Съставени са и четири акта. Санкционирани са нощни заведения, както и пътуващ в градския транспорт.

Само за денонощие във Варна: 10 души с COVID починаха

Смърков съобщи още, че от днес ще бъде дадено позволение на лечебните заведения в региона сами да решават дали да осъществяват прием за планови операции или не.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Весела Найденова
612 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини