Херо Мустафа посети ректора на Висшето училище по телекомуникации и пощи

  • 17 септември 2021 17:43

  • 1213
  • 3
 Херо Мустафа посети ректора на Висшето училище по телекомуникации и пощи
©

Н. Пр. Херо МустафаХеро МустафаХеро Мустафа (на английски: Herro Mustafa; на кюрдски: Hêro Mistefa; родена 1973 г.) е американски дипломат, посети Висшето училище по телекомуникации и пощи. Тя беше придружена от Брент ЛъРоса - аташе по културните и образователни въпроси към Американсктоо посолство. Посещението е част от честванията на 140-тата годишнината от създаването с указ на княз Александър I Батенберг на Държавното телеграфо-пощенско училище, чийто правоприемник днес е Висшето училище по телекомуникации и пощи, което през последните години често е определяно като най-иновативното и бързо развиващо се у нас. Посланикът на САЩ поздрави ректора за това, че е най-младият и първи ректор жена на Висшето училище.

„Носители сме на традиция на 140 години, но същевременно сме отправили взор в бъдещето, към иновациите в образованието и икономиката. Надградихме образователно-квалификационната си степен „професионален бакалавър" с „бакалавър" и „магистър" и с образователно-научната степен „доктор" и създадохме с партньорите си от бизнеса уникални специалности в областта на киберсигурността, киберразследването, информационните технологии и телекомуникациите. Съчетанието между традиция и иновации ни прави бутикови и макар и малки, ние сме силно адаптивни, много гъвкави и готови да се променяме непрекъснато според предизвикателствата на средата. Факт са нашите установени партньорства с компании и институции от Израел, Франция, Германия, балканските държави и др., плод на които са високотехнологичната  ни среда и възможностите за развитие на нашите студенти.", сподели ректорът на висшето училище проф. д-р Миглена Темелкова.

Н. Пр. Херо МустафаХеро МустафаХеро Мустафа (на английски: Herro Mustafa; на кюрдски: Hêro Mistefa; родена 1973 г.) е американски дипломат, разгледа оборудваните с последно поколение техника лаборатории по киберсигурност и софтуерно проектиране. По време на визитата си, тя беше запозната с историята на съобщителната техника, която е грижливо събрана в новооткрития музей на висшето училище.

По време на обиколката си, Нейно Превъзходителство беше запозната с иновативните методите на преподаване във висшето училище, сред които най-осезаем е акцентът върху практическите занимания на студентите. Тенденциите в специализираното висше образование - интердисциплинарност и хибридно обучение, както и силата на малките висши училища като генератори на практико-приложна наука и иновации бяха друга дискутирана тема.

В хода на визитата бяха обсъдени и възможностите за сътрудничество между американски технологични бизнес и образователни институции с Висшето училище по телекомуникации и пощи, както и перспективите за развитие на българските студенти в американски IT и телекомуникационни компании.

Борислава Борисова
1213 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Ко е туй бе

2021.09.18 | 01:30

3
Херо Мустафа ? бааааа тва на виц мяза, ама карай ...
ako

2021.09.17 | 18:05

1
ако руския посланник ходи напред назад като тая - гербопитеците ще ореват оралъците за вътрешна намеса в работите ни, руски шпиони и незнам си какви простотии.

2021.09.18 | 00:00

2
това е жест към дпс, след като ги обезглавиха, оглеждат средния ешалон

Добави коментар

Водещи новини