Над 5600 ученици влязоха в училищата в община Търговище

  • 15 септември 2021 12:54

  • 362
  • 0
Над 5600 ученици влязоха в училищата в община Търговище
© Булфото

Успешна учебна година пожела кметът на Търговище Дарин Димитров на всички ученици, учители и родители на тържествената церемония, организирана в Първо ОУ "Христо Ботев" по случай 15 септември. Кметът изпрати поздравителни адреси и до останалите 20 учебни заведения в общината, съобщиха от пресцентъра.

"И тази учебна година носи своите предизвикателства, но нека те не ви плашат, а ви мотивират да се развивате и да вървите уверено по пътя на познанието", се обърна към учениците Димитров. Той благодари на учителите за усърдната им работа в условията на пандемия и призова за отговорност и стриктно спазване на противоепидемичните мерки от всички, за да се гарантира един спокоен и присъствен учебен процес.

706 857 ученици влизат в клас в 2357 училища в цялата страна утре

5607 ученици са записани във всички 21 училища, функциониращи на територията на община Търговище. Те ще се обучават в 284 паралелки, допълва БТА.

Прага на класните стаи за пръв път прекрачват и 451 първокласници. Броят им е с 29 повече в сравнение с предходната година.

В подготвителните групи в детските градини ще се обучават 817 деца, на 5 и 6-годишна възраст, подлежащи на задължителна предучилищна подготовка.

Най-малко 400 лв. са нужни за подготовка на първокласник

Общо 37 са те в трите групи в училищата в село Подгорица, Голямо Ново и в Първо СУ "Св. Седмочисленици" в Търговище.

Съгласно заповедта на министъра на образованието и науката, празненствата днес се организират по различно време за отделните випуски. За родителите на първокласниците и на учениците, които за първи път постъпват в училището, се обособяват отделни зони.

Последвайте канала на

Весела Найденова
362 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини