Най-младият директор на училище е само на 28 години

  • 15 септември 2021 08:30

  • 1946
  • 4
Най-младият директор на училище е само на 28 години
© Кадър: бТВ

28-годишният учител по испански език Александър Лазаров е най-младият директор на учебно заведение в София. Той ръководи колектив от повече от 70 учители в столичното 127. СУ "Иван Николаевич Денкоглу".

"Това е огромно предизвикателство. Изисква се отговорност, принципност, изисква се целенасоченост, организационни умения. Трябва да спечелиш доверението на учителите и учениците и да им даваш личен пример. Когато им даваш личен пример, ти ги печелиш", обяснява той пред бТВ.

Като преподавател по испански език, учителят смята, че дистанционното обучение през последните две години е оказало голямо влияние върху навиците на учениците.

Математик: Отварянето на училищата ще доведе до рязък скок на случаите на COVID-19

"Един език много трудно се преподава дистанционно, защото се упражняват и начини на говорене. Ние усвоихме технологията, децата също, но няма как да контролираме това, което се случва отсреща. Един език се учи с постоянство и когато го няма, губят връзката и нишката, особено от разстояние. Децата вече не могат да се концентрират, нямат търпение за нищо", каза Лазаров.

Той смята, че директорът ще новата учебна година отново ще бъде предизвикателство както за директорите, така и за педагогическия персонал и родителите.

"Директорът няма еднолично да взема решението за преминаване към дистанционно обучение – или ще имаме предписание на здравен орган, или то ще бъде гласувано на педагогически съвет. Учителите се страхуват, но ще присъстват, ще си взимат часовете въпреки страха. Децата ще се тестват, ако родителите желаят, като 90% от родителската общност трябва да са дали съгласие", обясни още Лазаров.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
1946 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2021.09.15 | 10:24

4
Е какво е директор на училище на 28 нищо Корнелия на 27 вече беше приватизирала техноимпекс тоя има още да работи
Иван

2021.09.15 | 09:48

3
Директори, началници, ръководители, мениджъри, шефове, в БГ дал Господ много !

2021.09.15 | 09:03

1
БЪЛГАРИЯ Е СТРАНАТА НА ДИРЕКТОРИТЕ ЗАТОВА Е НА ПОСЛЕДНО МЯСТО ВЪВ ВСИЧКО ОСВЕН В КОРУПЦИЯТА

2021.09.15 | 09:39

2
така е

Добави коментар

Водещи новини