Над 36% са ваксинираните учители и непедагогически персонал в Ловешко

  • 14 септември 2021 14:54

  • 101
  • 0
Над 36% са ваксинираните учители и непедагогически персонал в Ловешко
© Getty Images/Guliver (архив)

Над 36 на сто са ваксинираните срещу COVID-19 учители и непедагогически персонал в Ловешка област, съобщи за БТА началникът на Регионалното управление на образованието /РУО/ Еленко Начев. По думите му това е една от областите с най-висок брой ваксинирани в образователната сфера.

"Около 23 процента са преболедували, което означава, че над 50 процента на този етап ще бъдат с имунитет", посочи Начев.

Той добави, че продължава кампанията за ваксиниране, като в основното училище в село Бежаново, община Луковит, се е ваксинирал 100 процента от персонала, а в училището в село Орешене, община Ябланица - 80 на сто.

За новата учебна година във всички училища са създадени необходимите безопасни условия за обучение. За момента Ловешка област е в "оранжевата зона" по заболеваемост от COVID-19, така че обучение от разстояние ще има само при констатирани отделни ученици с положителни проби и карантинирани паралелки.

С оглед осигуряване на безопасна среда, преди началото на учебната година по инициатива на РУО и съвместно с Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ - Ловеч, са започнали изследвания за COVID-19 с бърз антигенен тест по желание на педагогическия и непедагогически персонал от учебните заведения в областта. Днес е последният ден и тестването се извършва в Тетевен.

Шест града водят по зараза с COVID. Младеж на 19 г. е сред новите жертви

До момента няма положителни проби от направените 280 теста сред общо 1316 учители, добави Еленко Начев.

Той каза още, че във всички училища има достатъчно дезинфекционни материали, дадени са указания на всички директори на училищата за провеждане на безопасни учебни занятия.

Радина Лазарова
101 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини