Диян Стаматов посочи за кои ученици дистанционното обучение би бил най-лошият вариант

  • 23 август 2021 09:06

  • 3173
  • 1
Диян Стаматов посочи за кои ученици дистанционното обучение би бил най-лошият вариант
© Кадър: БТВ

Учебната година ще стартира по един много различен начин. В градовете, които все още се намират в зелената зона, учебната година ще започне присъствено. За тези, които са в червената зона, ще започне дистанционнно. Това сподели в ефира на "Тази сутрин" по bTV председателят на Съюза на работодателите в системата на образованието и директор на 119-о училище в София Диян Стаматов.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32988

,,През миналата учебна година на територията на София имаше няколко училища, за които нямаше повод да излизат в електронно обучение, тъй като нямаха установени случаи на COVID-19, но въпреки това преминаха в електронно обучение заедно с училищата, в които имаше заразени ученици. Локалният подход е доста по-гъвкавият за прилагане в такива ситуации'', допълни Стаматов.

По думите му най-неприятно е дистанционното обучение да бъде приложено за началните ученици от 1-ви до 4-ти клас.

Д-р Симидчиев: Учебната година ще започне дистанционно

Той информира, че над 45% от всички директори в страната са ваксинирани, а от учителската гилдия – над 35%, като и в двата случая според него "процентите са доста високи, но има още какво да се желае".

Все пак искам да подчертая, че това е личен избор. Не бива да има усещане за натиск както за ваксиниране, така и за неваксиниране, поясни той.

В заключение той отбеляза, че противоепидемичните мерки няма да бъдат по-различни от предишната учебна година – ще се залага основно на дезинфекция, използването на маски и спазването на дистанция.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Владимир Василев
3173 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2021.08.23 | 10:22

1
ПАК ЛИ ТОЗИ НЕГРАМОТЕН ВСЕЗНАЙКО?

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини