Шест гимназии запазват статута си на училища с национално значение

  • 04 август 2021 11:04

  • 1528
  • 0
Шест гимназии запазват статута си на училища с национално значение
© Pixabay

Правителството реши шест професионални гимназии да запазят статута си на училища с национално значение считано от 1 септември 2021 година.

Училищата с национално значение са в 5 области – Ловеч, Пазарджик, Стара Загора, Разград и София-област. Това са Националната професионална гимназия по ветеринарна медицина „Проф. Д-р Димитър Димов“ в Ловеч, Националната професионална гимназия по горско стопанство и дървообработване "Сава Младенов" в Тетевен, Националната професионална гимназия по горско стопанство „Христо Ботев“ във Велинград, Националната професионална гимназия по ветеринарна медицина „Иван Павлов“ в Стара Загора, Националната професионална техническа гимназия „Шандор Петьофи“ в Разград и Националната професионална гимназия по компютърни системи към Техническия университет – София.

Преглеждат безплатно учителите, преболедували COVID-19

Преди 4 години тези училища бяха обявени за национални, защото отговорят на изискванията да обучават ученици от други области на страната, несъседни на тази, в която е училището. Анализът на данните за учениците от Националната електронна информационна система за предучилищното и училищното образование позволява този статут да бъде запазен и занапред.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
1528 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини