Софийския университет и Българската фондова борса подписаха споразумение за сътрудничество

  • 21 юли 2021 16:32

  • 641
  • 0
Софийския университет и Българската фондова борса подписаха споразумение за сътрудничество
© СУ

Стопанският факултет към Софийския университет "Св. Климент Oхридски" и Българската фондова борса /БФБ/ подписаха споразумение за сътрудничество, за да си партнират в обучението на висококвалифицирани специалисти в областта на устойчивите финанси. Съвместните инициативи ще започнат с началото на новата учебна година през есента, съобщиха от висшето училище.

,,Стопанският факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски" е лидер в професионалното направление "Икономика" и част от този успех е свързан с иновативните съвместни инициативи с български и международни компании и институции. Партньорството с Българската фондова борса по темата "устойчиви финанси" започна в рамките на новата магистърска програма "Отговорно и устойчиво управление", с която СУ ще затвърди водещата си роля като образователна и научна институция в областта на устойчиво развитие, корпоративната социална отговорност и техните проявления за българската политика и администрация, индустрия и гражданския сектор'', коментира ректорът на СУ проф. Анастас Герджиков.

Зеленият преход е най-голямото предизвикателство пред съвременната финансова индустрия. Целта на обединените ни със Софийския университет усилия е да интегрираме добрите практики и регулации на устойчивите финанси в образованието на студентите, които са бъдещите лидери на трансформацията, сподели доц. д-р Маню Моравенов, изпълнителен директор на Българската фондова борса.

Фондовата борса обяви началото на програма за стимулиране и насърчаване растежа на стартъпи на малки и средни компании

В рамките на договореностите Стопанският факултет и Българската фондова борса ще обсъждат промени в дисциплините, преподавани в бакалавърските и магистърските програми, съобразно актуалните потребности на бизнеса, включително въвеждането на нови курсове и специалности. Експерти от БФБ ще представят реални казуси от практиката и ще дискутират включването им в учебния процес, както и ще изнасят практически ориентирани презентации в областта на устойчивите финанси и инвестиции. Българската фондова борса се ангажира също да осигурява студентски стажове и посещения, да подпомага кариерното ориентиране и мотивиране на студентите от Стопанския факултет. Двете институции ще имат съвместни специализирани обучения, кръгли маси, конференции и други събития, съобразно потребностите на практиката, включително за следдипломната квалификация на СУ.

Владимир Василев
641 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини