Повреден компютър забавил матурата на незрящ зрелостник

  • 23 май 2012 19:35

  • 803
  • 0
Повреден компютър забавил матурата на незрящ зрелостник
©

Незрящ зрелостник от Пловдив се оплака, че е имал технически проблеми на матурата по български език и литература в понеделник.

Специализираният компютър, на който се е провеждал изпита, не е проработил. Повредата била отстранена близо половин час по-късно, но това се отразило на работата на момчето, съобщава БНТ.

Дванадесетокласникът от руската гимназия в Пловдив - Дилян Манолов, полагал държавния си зрелостен изпит по литература в училището за глухи деца. От просветното министерство бил доставен единственият за града специализиран компютър, оборудван с брайлова програма. Той обаче не заработил веднага. Според Дилян това станало, защото не е имало техническо лице от инспектората.

"Мисля, че това се случи просто защото някой не си е свършил работата, не обвинявам никой конкретно, но е факт, че този човек го нямаше и техниката не е готова за работа. При писането на есето вече главата ми беше тотално изпразнена, защото имаше прекъсвания, имаше неуредици", казва момчето.

От образователния инспекторат обясниха, че нямат задължение да изпращат техен специалист във всяко училище. Повредата била отстранена за 25 минути от учителя по информатика и времето за изпита започнало да тече от този момент нататък.

Днес на същия компютър зрелостният изпит на Дилян по философия премина без проблеми.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
803 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини