Кметицата на "Красно село" била в конфликт на интереси

  • 09 юни 2021 12:02

  • 484
  • 1
Кметицата на "Красно село" била в конфликт на интереси
© Novini.bg

Антикорупционната комисия установи конфликт на интереси за кмета на столичния район "Красно село" Росина Станиславова и ѝ наложи глоба от 15 000 лв., както и отнемане в полза на държавата на получената материална облага в размер на 9 981, 46 лв.

Производството срещу нея е започна по сигнал с твърдения, че тя била ръководител на европейски проект и платила сама на себе си средства по програмата "Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания".

В хода на проверката е установено, че Столичният общински съвет бил съгласен районните кметове да кандидатстват самостоятелно или в партньорство за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ. Така, преди година Станиславова подписала такъв документ, а после и анекс към него, с който се удължава срокът му, като тези деяния не съставляват нарушение.

КПКОНПИ погна д-р Десислав Тасков и Росина Станиславова за конфликт на интереси

През май миналата година Станиславова определила екипа на проекта и със заповед посочила за ръководител самата себе си. Още същия ден издала и втора заповед, в която си възложила допълнителни функции и определила почасовото възнаграждение на екипа на проекта, като най-високата ставка определила за себе си. После, малко преди края на месеца Станиславова наредила с документ полагането на извънреден труд за себе си и още трима общински служители. А пред януари тази година отново издала заповед, с който си възлага допълнителни функции за изпълнение и пак определила за себе си най-високата ставка. Именно така, според КПКОНПИ, Станиславова била конфликт на интереси.

По време на изслушването Станиславова посочила, че било нормално да е ръководител на проект, след като ръководи и цялата общинска администрация в района.

Novini.bg
484 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Jessiehzhka

2021.06.10 | 03:40

1
М­­л­а­­д­­­а­ ­­­м­­о­­­к­р­­­а­­ ­у­­­ч­­­е­­н­­и­ч­к­­а­­ ­­ч­­­у­­­к­­­а­ ­­­ ­­W­­ ­­W­­­ ­­­W­­ ­­­.­­­ ­­­B­­­ ­­G­­ ­­­1­­­ ­­­7­­­ ­­­.­ ­­­C­­ ­­L­ ­­U­­ ­B

Добави коментар

Водещи новини