Училищата без интернет за матурите

  • 18 май 2012 14:29

  • 1050
  • 0
Училищата без интернет за матурите
©

Интернет връзката в училищата ще бъде спирана по време на предстоящите матури, стана ясно от думите на образователния министър Сергей ИгнатовСергей Игнатов Сергей Симеонов Игнатов е министър на образованието, младежта и науката в кабинета на Бойко.

"Ще има интернет дотогава, доколкото той е необходим, за да получат тестовете и въпросите. Оттук нататък няма да обяснявам какво ще стане. Взети са всички мерки, но не съм доверчив. Ползване на техника в нарушение вече ще бъде третирано като анулиране на изпит. Ще има и санкции. Някои ще бъдат в ръцете на министъра, други – ако има наистина сериозни нарушения, ще бъдат предавани на съответните органи. Българската общественост свикна с възстановяването на матурата, защото тя не е ново явление в нашия живот. Аз съм се явявал също някога на матура. Но ние променихме начина, по който се генерира теста. Започваме сутринта твърде рано", коментира министърът, цитиран от "Стандарт".

На 21 май, понеделник, в 4,15 ч. ще се генерира изпитният вариант на държавния зрелостен изпит по български език и литература, съобщиха преди дни от министерството. Стартът на матурата за 12-ти клас е в 8,00 ч., а в 10,00 ч. ще започне и националното външно оценяване по предмета за 7-ми клас. Тегленето на изпитния вариант за оценяването на седмокласниците ще бъде направено в 9,00 ч.

Конкретната формулировка на 41-ви въпрос от матурата по български език и литература, както и текстът за преразказа в допълнителния модул от изпита след седми клас ще бъдат оповестени на сайта на МОМН след 12,00 ч. Изпитните варианти ще се публикуват на сайта след 15,00 ч. на 21 май.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1050 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини