Ученици, учители и родители излязоха на протест срещу затварянето на училище

  • 16 май 2012 15:27

  • 959
  • 0
Ученици, учители и родители излязоха на протест срещу затварянето на училище
©

В Добрич ученици, учители и родители преминаха в протестно шествие срещу решение на Общинския съвет да бъде закрито училище.

Децата от основното училище "Отец Паисий", което от новата учебна година трябва да затвори врати, скандираха пред общината: "Върнете ни училището!", "Искаме си историята!".

Инициативният комитет за протестите е внесъл жалба в Общинския съвет за отмяна на решението и с настояване да има ясни критерии за оптимизиране на общинската образователна система. Децата са събрали протестна подписка от повече от 2500 граждани.

Близо 170 родители вече са подали заявления, че искат през новата учебна година децата им да продължат да учат в старото си училище.

В знак на протест ученици и учители няма да участват в празничното шествие за 24 май в Добрич.

Заедно с ОУ "Отец Паисий" Общинският съвет реши да бъде закрито и основното училище "Бачо Киро" заради недостига на деца.

По данни на общинската администрация през последните 14 години учениците в Добрич са намалели с 44 на сто и материалната база трудно се поддържа чрез единните разходни стандарти, които се отпускат на училищата.
 

Последвайте канала на

Десислава Станева
959 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини