Близо 1500 деца се обучават по метода Монтесори в Пловдив

13 април 2021 11:55

Близо 1500 деца се обучават по метода Монтесори в Пловдив
© Pixabay
240 0

Близо 1500 деца се обучават по метода Монтесори в Пловдив. Предстои въвеждането на Монтесори педагогиката и в още една ясла, съобщиха от пресцентъра на общината.

Пловдив е първата община в България, в която е въведено обучение и възпитание по метода на Монтесори педагогиката в общинските учебни заведения.

Към настоящия момент са обхванати близо 1500 деца - 1 251 деца в 44 групи в детските градини, 73 деца в 3 групи на детски ясли и 138 деца в училища /6 паралелки и 1 подготвителна група/.

Монтесори се прилага успешно в четири училища в Пловдив, сред които СУ "Св. св. Кирил и Методий", ОУ "Екзарх Антим I", СУ "Св. Седмочисленици" и СУ "Константин Величков". Осем са общинските детски градини, които също работят по алтернативната система, както и една детска ясла "100 усмивки". От Община Пловдив посочват, че предстои Монтесори педагогиката да се прилага и в още една ДЯ - "Палечка".

За първи път Плевен има работеща детска градина по метода "Монтесори" с лиценз от МОН

До настоящия момент по програмата са обучени общо 186 педагози, като 153 от тях са преминали курс "Въведение в Монтесори педагогиката при групова работа в детската градина", а 33 учители - "Монтесори класна стая - основни дейности, подходи и практики в ученическа възраст 1-4 клас".

Детска градина в Разград въвежда обучение по метода "Монтесори"

Обученията са осъществени по съвместна програма на Община Пловдив и Нов български университет, се посочва още в съобщението.

Novini.bg
240 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини