От понеделник на училище тръгват 72% от учениците в Силистренска област

  • 09 април 2021 12:43

  • 423
  • 3
От понеделник на училище тръгват 72% от учениците в Силистренска област
© Булфото

От понеделник в Силистренска област на училище се очаква да тръгнат 6 731 ученици - 72 на сто от учениците в областта, съобщиха от Регионалното управление на образованието в Силистра.

На училище тръгват децата в предучилищни групи в училищата - 91 шестгодишни се обучават в основните училища в селата Секулово, Правда, Черник, Голеш, Средище. Всички деца от първи до четвърти клас от всички училища ще се обучават присъствено независимо от броя на паралелките. Това са 3182 ученици в област Силистра.

Тръгват присъствено на училище и ученици от пети до дванайсети клас, където паралелките са единствени във випуска. Това означава, че малките училища ще бъдат изцяло на присъствени занятия. Сред тях са много основни училища във всички общини, средните училища в с. Окорш и с. Паисиево, малки професионални гимназии (ПГС, ПЗГ, ПГСС), спортното училище в Силистра.

Вълчев: От 12 април част от учениците се връщат в клас

В 5 училища някои випуски са с по една паралелка и не участват в ротацията, а в класове с по две паралелки - спазват графика за редуване. Това са ОУ "В. Априлов" в с. Голеш, ПГПТ "Ев. Георгиев"в Силистра, ПГМТ "Вл Комаров" в Силистра, СУ "Н. Й. Вапцаров"в Силистра/целият начален и гимназиален етап са на присъствено обучение, но в прогимназиалния етап ще се прилага редуването/, ПМГ "Св. Кл. Охридски" в Силистра/ прогимназиалният етап е на присъствено обучение изцяло, но в гимназиалния етап се прилага редуването/. Съгласно графика за ротация на училище тръгват и учениците от седми, осми и девети клас, независимо от броя на паралелките.

По данни от платформата поддържана от МОН, на 9 април с положителни тестове за Ковид 19 са 2 ученици, 2 от непедагогическия персонал и 4 педагогически специалисти. Карантинирани като контактни са 5 ученици, 3 от непедагогическия персонал и 2 педагогически специалисти. Това е много по- ниско ниво от момента на прекъсване на учебните занятия. Отново се изготвят списъци на служители в образователните институции, които на този етап вече желаят ваксиниране срещу COVID-19, се посочва в съобщението.

Последвайте канала на

Novini.bg
423 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Juliea18

2021.04.11 | 03:27

3
­­­В­­­и­­­ж­­­т­е­­ ­м­­­о­­­я­­т­­­а­­­ ­­­т­­и­­­й­­н­­­ ­п­­­у­­­т­­­к­­а­­­ ­­­-­­ ­­W­­W­W­.­­­B­­G­1­­­7­­.­­­C­­L­U­­B­­
Marthaa16

2021.04.10 | 21:36

2
­­В­­­и­­­ж­­т­­е­ ­м­­­о­­­я­­т­­­а­­­ ­т­и­­й­н­ ­п­­­у­­­т­­к­а­ ­-­­ ­­W­­W­W­.­B­­­G­1­7­­­.­­­C­L­U­­B­­­
Marya20

2021.04.10 | 03:50

1
­­­В­­и­­­ж­­­т­­е­ ­­­м­­о­я­­­т­­а­ ­­т­­­и­­й­­н­­ ­­­п­­у­­т­­к­­­а­­ ­­­-­ ­­­W­­W­­­W­­­.­­B­G­­­1­­7­.­C­­L­­­U­­­B­­­

Добави коментар

Водещи новини