Централизиран и електронен ще е приемът на първокласници в София за учебната 2021/2022 година

  • 31 март 2021 09:20

  • 286
  • 1
Централизиран и електронен ще е приемът на първокласници в София за учебната 2021/2022 година
© Pixabay

В изпълнение на решение 133 от 18 март 2021 г. на Столичния общински съвет за приемането на нова Система за централизирано електронно класиране за прием на ученици в първи клас в общинските училища на територията на Столичната община /СО/, кметът на СО е утвърдил график на дейностите за прием на ученици в първи клас за учебната 2021/2022 година. Това съобщават от Регионалното управление на образованието /РУО/ в София-град на директорите на столичните училища.

На сайта на Столичната община в рубриката "Образование", в раздела "Съобщения", са публикувани Системата за централизирано електронно класиране за прием на ученици в първи клас в общинските училища на територията на Столичната община и графикът на дейностите за прием на ученици в първи клас за столичните училища за учебната 2021/2022 година.

Кандидатстването за прием в първи клас в София вече е изцяло онлайн

С тази система се определят редът и условията за централизирано електронно класиране на ученици в първи клас в общинските училища на територията на Столичната община, в която водещ критерий е близостта на училището до постоянния/настоящия адрес на детето и са определени прилежащите райони на училищата за обхват на учениците.

Настоящата система за прием на ученици в първи клас в общинските училища на територията на Столичната община включва процесите по регистриране, кандидатстване, класиране и записване на учениците в общинските училища, които се осъществяват по предварително изготвен график.

Съгласно чл. 44, ал. 1 от Наредба 10 от 1 септември 2016 г. на министъра на образованието и науката за организацията на дейностите в училищното образование училищният план-приемът за предстоящата учебна година се утвърждава със заповед на директора в срок до 30 март след становище на обществения съвет и се публикува на интернет страницата на училището.

Броят на учениците в първи клас трябва да е в съответствие с норматива, определен в чл. 61 от Наредбата за финансиране на институциите в системата на предучилищното и училищното образование.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
286 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Lynettea16

2021.04.10 | 03:53

1
­­­В­­­и­­ж­­­т­­е­­ ­м­о­­я­т­а­ ­­­т­и­­­й­н­ ­п­у­т­­­к­­­а­­­ ­­­-­­­ ­W­­­W­W­­.­­B­G­­­1­­­7­­­.­­C­­L­­­U­­B­­­

Добави коментар

Водещи новини