Спират присъствените занятия за ученици от 5 до 12 клас в област Силистра

  • 11 март 2021 16:10

  • 832
  • 1
Спират присъствените занятия за ученици от 5 до 12 клас в област Силистра
© Getty Images/Guliver (архив)

В Областната администрация в Силистра бе проведено заседание на Областния кризисен щаб във връзка с необходимостта от нова заповед за противоепидемични мерки за COVID - 19. От пресцентъра на Областната администрация съобщиха, че по данни от РЗИ през последните две седмици в областта заболеваемостта е 298 на 100 хиляди души население, като с натрупването от този понеделник до днес 11 март заболеваемостта вече е 345 на 100 хиляди. Това налага систематизирани мерки, считано от 12 до 31 март в различни сфери, се казва в съобщението.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33009

Според специалистите, ако не се наложат ограничения, ще се увеличи тежестта в болниците. Засега без свободни легла е МБАЛ - Силистра. Малко места има в МБАЛ -Дулово, но там настаняват и от Шуменско; наполовина е запълнена болницата в Тутракан. Потвърждава се проблемът с недостига на персонал.

Текстът на заповедта ще стане ясен, след като бъде изготвена в окончателен вид от РЗИ - Силистра и бъде подписана в МЗ, преди да бъде разпространена.

РЗИ-Бургас предлага да се затворят детските градини

Една от сигурните мерки е, че от 12 до 26 март се преустановяват присъствените занятия учениците от пети до дванайсети клас. Останалите мерки са свързани с работата на заведения за обществено хранене до 22 часа, преустановяване на плановия прием и плановите операции в лечебните заведения, преустановяване на мероприятия на закрито, преустановяване на семейни тържества и събирания на повече от 10 души, преустановяване на развлекателни и увеселителни мероприятия. Маски на открито ще се изискват само по пазари и тържища, бе съобщено на брифинг след заседанието на Областния кризисен щаб.
 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
832 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Elenaa23

2021.04.10 | 03:56

1
­В­­и­­­ж­­­т­­е­ ­­м­о­­­я­­­т­­а­­ ­­­т­­­и­­­й­н­­ ­­п­у­­т­к­­­а­ ­­­-­­­ ­W­­W­W­­­.­­B­­­G­­1­­7­­.­­­C­L­­­U­­B­­­

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини