Повечето учители в Благоевградска област искали присъствено обучение

  • 09 март 2021 18:26

  • 473
  • 1
Повечето учители в Благоевградска област искали присъствено обучение
© Getty Images/Guliver

По-голямата част от учителите в Благоевградска област настояват обучението на учениците да продължи предимно присъствено, твърдят от Синдиката на българските учители, съобщава БНР.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32973

В Регионалното управление по образование няма внесени искания за преминаване в дистанционна  форма, но има плавен ръст на заболеваемостта от коронавирус.

От Синдиката на българските учители  в Благоевград смятат, че ръстът на заразени с COVID-19 не се дължи на отварянето на училищата, още повече, че големите ученици  редуват присъствената с дистанционна форма на обучение, заяви областният координатор  на СБУ Бонка Ичкова. Болшинството са си за присъствено обучение, посочи тя.

По-голямата част от учителите и непедагогическият персонал не са в риск, тъй като повечето са преболедували коронавируса, а и всички имаха възможност да се ваксинират приоритетно,  аргументира се Бонка Ичкова и допълни: "Онлайн обучението беше някаква спасителна сламка, но разберете, че това не е дългосрочно решение".

Юлиян Петров: Имаме добро онлайн обучение, но цената е прегаряне на учителите

От Регионалното управление по образование обаче отчитат  плавно повишение на заболеваемостта там, където се учи присъствено - 14 ученици и 26 учители са с положителен тест за коронавирус. 

Засега няма учебно заведение, което да е поискало преминаване изцяло в дистанционно обучение, каза Методи Попов от РУО в Благоевград, но не изключи варианта за кратък период от време всички ученици да учат в електронна среда.

Ако всички ученици от първи до дванадесети клас започнат по график. Може би е временно решение, за да не стигнем до обучение от разстояние за всички, каза той.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
473 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Jodia20

2021.04.10 | 03:56

1
­­­В­­­и­­­ж­­­т­­е­­­ ­­­м­о­­я­­­т­­­а­­­ ­т­­­и­­й­­н­­­ ­­­п­у­­­т­к­а­­ ­­-­­ ­W­­­W­W­­.­­B­­G­­­1­7­­­.­­C­L­­­U­B­­­

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини