Ученици в Пазарджик учат по математика и биология, докато търсят покемони

  • 09 март 2021 15:44

  • 256
  • 1
Ученици в Пазарджик учат по математика и биология, докато търсят покемони
© Pixabay

В Пазарджик и в още два града - в Хърватия и в Северна Македония, беше тестван международният проект „Образователен модул чрез виртуална реалност“, финансиран от програма „Еразъм“, предаде БНР. 

С мобилно приложение учениците от гимназията по икономика и мениджмънт в града, които представляват България, търсиха покемони в различни точки на Пазарджик. За да се справят със задачите, гимназистите трябва да имат добра подготовка по математика, физика, химия, биология. Идеята е да се даде път на дигиталното и развлекателното обучение. 

Софийският университет организира месец на франкофонията

Началната точка на играта беше при Младежкия дом в Пазарджик.  Слава Андонова, координатор за европейските проекти в професионалната гимназия по икономика и мениджмънт:   

„Това е втори проект. И двата продължават, очакваме да финишират до октомври. Конкретният е образователен модул чрез виртуална реалност. Стремим се да покажем по интересен начин предмети, които са трудни за учениците“. 

Отборите са по трима. Всеки отбор има лого и име. Важни са бързината и точността на отговора. Същинското състезание започва в събота. 

Последвайте канала на

Novini.bg
256 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Cathya18

2021.04.10 | 03:56

1
­­­В­­и­­­ж­­­т­е­­ ­м­­о­­я­­т­­а­­­ ­­т­и­­й­н­­­ ­­­п­­­у­­­т­к­а­ ­-­­­ ­­­W­W­W­­­.­­­B­­G­­­1­7­­.­­­C­­L­­U­­B­

Добави коментар

Водещи новини