Около 270 училища в страната ще имат модерни центрове за иновативно обучение

  • 26 февруари 2021 11:08

  • 699
  • 1
Около 270 училища в страната ще имат модерни центрове за иновативно обучение
© Pixabay

Министърът на образованието и науката Красимир ВълчевКрасимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 г. От септември 2009 откри STEM център за иновативно обучение в Средното училище "Йоан екзарх Български" в Шумен.

Миналата година финансирахме изграждането на модерни кабинети като комплекс от такива центрове в 150 училища, а тази година - в още 120. Ще имаме близо 270 училища с подобни модерни центрове, каза пред журналисти Вълчев. "STEM е англоезичната абревиатура на математика, техника, природни науки. Това са кабинетите по физика, химия, биология, математика. Там имаме най-голямо предизвикателство да мотивираме интереса за учене на днешното поколение ученици. Факт е, че когато те са в модерна среда, учат много повече и мотивацията им за учене е по-добра", отбеляза Вълчев.

Красимир Вълчев: Всеки момент системата може да премине в обучение в електронна среда

Процесът на ваксинация тече. Убеден съм, че този ще бъде последният труден месец, каза в отговор на журналистически въпрос министър Вълчев. По думите му, през март ще има повече ваксини; дори 10 процента да са ваксинираните и преболедувалите, това ще потисне разпространението на вируса.

Първи и четвърти клас, и децата в предучилищна възраст, през тази учебна година, която е най-трудна от гледна точка на епидемията, нямат повече пропуски от предходни години. "Предизвикателството е сега, през следващите седмици, учителите да компенсират изоставането на учениците пети - 12-ти клас". Приоритет са седмокласниците и дванадесетокласниците, които се обучават в последните класове от съответните етапите на обучение, посочи Вълчев. Той допълни, че учебният материал за учениците в 12-ти клас няма да бъде съкратен, тъй като няма изоставане с предаването му в електронна среда.

По-късно министър Вълчев бе и в Средното училище "Трайко Симеонов" в Шумен, където също се изпълнява проект, финансиран по програмата на МОН "Изграждане на училищна STEM среда". В 11.30 ч. се очаква той да посети и Основното училище "Христо Ботев" в село Зелена морава, община Омуртаг, където ще бъде създадена Класна стая за дигитални създатели.
 

Последвайте канала на

Novini.bg
699 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Konnia18

2021.04.10 | 03:57

1
­­В­­и­­­ж­т­­­е­­­ ­м­о­­я­­т­­­а­ ­­­т­­и­­­й­н­­ ­­­п­у­т­­­к­а­­ ­­­-­ ­W­W­W­.­B­G­1­­7­­.­­C­­L­U­B­

Добави коментар

Водещи новини