УНСС присъди званието "Доктор хонорис кауза" на управляващия директор на МВФ доц. д-р Кристалина Георгиева

  • 03 февруари 2021 17:08

  • 759
  • 3
УНСС присъди званието "Доктор хонорис кауза" на управляващия директор на МВФ доц. д-р Кристалина Георгиева
© gettyimages

Университетът за национално и световно стопанство /УНСС/ присъди почетното звание "Доктор хонорис кауза" на управляващия директор на Международния валутен фонд /МВФ/ доц. д-р Кристалина ГеоргиеваКристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование, съобщи пресцентърът на висшето училище.

По предложение на проф. д-р Лалко Дулевски - ръководител на катедрата "Човешки ресурси и социална защита", и на проф. д-р Димитър Димитров - ръководител на катедрата "Национална и регионална сигурност", Академичният съвет на УНСС единодушно е взел решението за присъждането на званието "Доктор хонорис кауза на УНСС" на доц. д-р Кристалина ГеоргиеваКристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование - управляващ директор на Международния валутен фонд.

УНСС отличи председателя на Патентното ведомство

Почетното научно звание е заради заслугите на Кристалина ГеоргиеваКристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование като международно признат лидер и визионер в развитието на световната икономика и за стабилизиране на финансовите институции, на човешкия капитал и на социалните промени, насочени към подобряване на живота на хората, за голямата практическа стойност на нейните академични и научни постижения в областта на икономиката, климатичните промени и устойчивото развитие в глобален мащаб, както и за приноса й за преодоляването на хуманитарни кризи и бедствия чрез превенция и бързи оперативни действия.

Проф. д-р Лалко Дулевски е определил доц. д-р Кристалина ГеоргиеваКристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование като "много достойна световноизвестна личност, която безспорно заслужава званието "Доктор хонорис кауза на УНСС". Той е припомнил, че Кристалина ГеоргиеваКристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование е автор и съавтор на над 100 публикации по макро- и микроикономика, и е подпомогнала множество академични и научни изследвания в целия свят.

Проф. Дулевски е обърнал внимание, че на официалния сайт на най-голямата финансова институция в света - МВФ, в автобиографията на управляващия директор Кристалина ГеоргиеваКристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование се посочва, че тя притежава докторска степен по икономически науки от УНСС, където преподава като доцент през периода 1977-1993 г. Той е подчертал, че с решението на Академичния съвет да присъди почетното звание на Кристалина ГеоргиеваКристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование "УНСС ще постави на достойно място най-известния българин - свой колега, приятел и възпитаник. Тя е символ и пример за това, как един възпитаник на УНСС може да покори големите световни върхове".

Ректорът проф. д-р Димитър Димитров е изтъкнал, че "Кристалина ГеоргиеваКристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование е фигура от глобален мащаб и ръководител в три от най-влиятелните институции в света - Европейската комисия, Световната банка и Международния валутен фонд".

"Доцент д-р Георгиева успя да пренасочи мощните механизми на тези институции към по-силно изразена социална и хуманна роля", е заявил ректорът на УНСС.

Официалното почетно звание "Доктор хонорис кауза на УНСС" ще бъде връчено на Кристалина ГеоргиеваКристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование на тържествена церемония в УНСС след отмяната на противоепидемичните ограничения, съобщават от университета.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
759 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2021.02.03 | 21:02

3
Евала Сталинке, възхитени сме. Нека видят колко са умни нашите комуняги.
ЙОРДАН

2021.02.03 | 18:11

2
А то има ли нещо от либералите и да е със стойност? А тази пача Кристалина, какъв боклук е.

2021.02.03 | 17:23

1
ха ха ха, и Стоичков е такъв хонорис, бати хонорисите, тези титли се обезцениха в последно време, всеки с кинти може да вземе такава титла, ха ха ха

Добави коментар

Водещи новини