Научен корпус с 12 класни стаи ще има в Математическата гимназия в Казанлък

  • 18 януари 2021 13:37

  • 218
  • 0
Научен корпус с 12 класни стаи ще има в Математическата гимназия в Казанлък
© Галина Стоянова - кмет на община Казанлък

Община Казанлък спечели одобрение от Министерството на образованието и науката по проект „Изграждане на допълнителен корпус на ППМГ „Никола Обрешков“ в града. Проектът предвижда изграждането на допълнителна сграда с 12 класни стаи, както и доставка на обзавеждане и оборудване, с което ще се обезпечат 312 учебни места.

Изпълнението на проекта ще обезпечи преминаването на едносменен режим на обучение, като се гарантира достъпът до качествено образование в направленията математика, информатика и природни науки на територията на община Казанлък.

Към момента в ППМГ „Никола Обрешков“ се обучават 675 ученици на двусменен режим, тъй като сградата, в която се помещава училището, не позволява преминаването на едносменен, каквито са нормативните разпоредби. Самоцелното преместване на част от учениците в друга сграда би довело до неефективно използване на специализираните кабинети, разпокъсване на учебното време на учениците, намаляване на качеството на обучението и мотивацията на учениците.

Одобреното проектно предложение е по Програма „Изграждане, пристрояване, надстрояване и реконструкция на детски ясли, детски градини и училища“ (2020-2022г), Модул 2 „Държавни и общински училища - изграждане на нови сгради, както и пристрояване, надстрояване и реконструкция на съществуващи“. Предвиденото време за реализирането на проекта е 36 месеца, считано от 2021 г., стойност - 2 000 000 лева с ДДС безвъзмездно финансиране.

Предстои изготвяне на инвестиционен проект и провеждане на обществени поръчки.

Последвайте канала на

Novini.bg
218 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини